2017-07-27 81 瀏覽
本人天文台預告今日會落大雨,最後又曬又熱,行左一陣就已經出哂汗,又口渴,決定坐低抖抖順便食晚飯。五點幾去食飯,有點兒早,但見這間餐廳七時半前埋單有85折,所以去一試。我們點了四人餐南瓜湯及沙律南瓜湯比較杰身,比較淡,南瓜味不香,味道一般。沙律比較好味,蔬菜新鮮爽脆,加上黑醋汁,Yummy。主菜香煎挪威三文魚配龍蝦忌廉汁三文魚煎到外面香脆,裏面還有少許生,肉質嫩滑,但魚香不足,配上薯蓉及牛油雜菜,前者不夠香滑,後者煮得很腍,兩者味道剛好不會過咸。香草海鮮忌廉汁天使麵天使麵不會煮得太腍,頗多海鮮但都是雪藏貨,無海鮮的鮮味,香草味特出,整體不錯。朋友要了T骨扒及意大利飯,他們說意大利飯夠Creamy及爽口,牛扒肉質比較鞋,肉味淡。甜品是Movenpick雪糕,有朱古力及奶凍味,貴價雪糕零舍不同,奶香十足,雪糕軟滑,確實揼本。整體食物質素中等,但有movenpick雪糕做結尾,大大升呢。埋單一人百幾蚊,幾抵食。
一個南瓜湯及一個沙律

我們點了四人餐