2014-08-17
因為兩隻馬騮努力游泳!辛苦完,獎佢哋食甜點!之前買了團購現金卷,所以一齊上來食!位置其實好偏僻,橫街唐樓一樓,地方要按鐘仔等店員開閘!仲有部古董電梯(要自己開電梯門,裡面有鐵閘),兩隻馬騮覺得好新鮮!上到一樓推開門,個女店員趴在櫃位訓覺 聽到門鈴響先抬頭招呼隨便坐!當時店內有一枱客食緊,地方乾淨光猛企理,自己揀張四人枱坐低!佢就放低餐牌走咗!其實食品價錢都幾貴,近門口有個玻璃櫃放咗啲臘製食物樣辦,兩隻馬騮跟樣辦揀咗食物,我叫訓覺女店員落單,佢先同我講臘製demo餐單上係無嘅(即係裝飾品),但我行出去玻璃櫃時,佢係見到我嘅(好近佢訓覺個位),當時佢又唔講,到唸好晒先講 !再跟餐牌揀多次,又係佢招呼我,落好食物好快上枱,賣相好靚!61--藍莓醬鮮什莓配軟雪榚薄烤餅($65)63--草莓醬鮮草莓芝士蛋糕配軟雪榚薄烤餅($69)其實都係鮮士多碑梨軟雪榚pancake,只不過一個配芝士蛋糕,一個配新鮮藍莓!牛奶軟雪榚香濃牛奶味,不過質感唔夠挺,好快溶!pancake煙韌,莓醬酸甜,水果爽脆,芝士蛋糕鬆軟(芝士味不般!)配埋一齊食,口感豐富,味道真係唔錯!但呢個價錢食個pancake雪榚唔係好
再跟餐牌揀多次,又係佢招呼我,落好食物好快上枱,賣相好靚!
61--藍莓醬鮮什莓配軟雪榚薄烤餅($65)
63--草莓醬鮮草莓芝士蛋糕配軟雪榚薄烤餅($69)
其實都係鮮士多碑梨軟雪榚pancake,只不過一個配芝士蛋糕,一個配新鮮藍莓!牛奶軟雪榚香濃牛奶味,不過質感唔夠挺,好快溶!pancake煙韌,莓醬酸甜,水果爽脆,芝士蛋糕鬆軟(芝士味不般!)配埋一齊食,口感豐富,味道真係唔錯!但呢個價錢食個pancake雪榚唔係好值!如果唔係有團購平咗!我唔會食!
服務係訓覺女店員遊魂,其實另一個女店員好勤快(我記得上次上來取團購現金卷係勤快幫我的,係可惜今次唔係佢招呼我 )