2016-01-15
放工去銅鑼灣做瑜珈,雖然話上堂前2小時唔好食野,但我唔會理,只要唔食太飽唔咁油應該問題不大。今晚上堂的地方對面就係時代廣場,大把野好食,平時去金鐘上堂我多數會食Sxxxxxlxxx 的麵包,今次轉地方當然要食下其他野,就食下千両先。食壽司好處就係想食多定少由你話事,選擇又多,一個人快快趣食完又得,同朋友慢慢食傾下計亦得,得左。我係會員,可以用app 預先攞定飛,較啱時間,人未到,張枱已經等緊我了。地方一眼睇晒,有order 枱又有迴轉枱。識坐一定係坐迴轉枱但order 食物,事關我都唔知迴轉帶上的壽司轉左幾耐,好似好唔新鮮咁,而且可以自己加水,好方便架。落order 後5-10分鐘,食物就黎齊晒。每次必叫的有軟殼蟹手卷,同日式燉蛋。軟殼蟹上到枱仲熱辣辣,紫菜卜卜脆,加上一塊牛油果同生菜,正好中和了炸軟殼蟹的油膩,入面的沙律醬亦好惹味。大大件夠飽肚,一定要襯熱食。日式燉蛋滑滑又足料,入面有冬菇、蟹柳、蝦同白果。食完唔熱唔凍的壽司,食返呢碗燉蛋熱辣辣個胃即刻暖返晒,好味。亦叫了赤海蝦、海膽軍艦和左口魚裙邊。赤海蝦新鮮又彈牙。一客只得一件。左口魚裙邊肉質結實有油香。對海膽無乜研究,食落去有少
我係會員,可以用app 預先攞定飛,較啱時間,人未到,張枱已經等緊我了。 地方一眼睇晒,有order 枱又有迴轉枱。識坐一定係坐迴轉枱但order 食物,事關我都唔知迴轉帶上的 壽司轉左幾耐,好似好唔新鮮咁,而且可以自己加水,好方便架。 落order 後5-10分鐘,食物就黎齊晒。
日式燉蛋滑滑又足料,入面有冬菇、蟹柳、蝦同白果。食完唔熱唔凍的壽司,食返呢碗燉蛋熱辣辣個胃即刻暖返晒,好味。 亦叫了赤海蝦、海膽軍艦和左口魚裙邊。
赤海蝦新鮮又彈牙。一客只得一件。
左口魚裙邊肉質結實有油香。