2017-08-22
運動後享受一碗透心涼的黑糖芋圓仙草前排同朋友仔係香港區跳完舞熱到爆, 就決定去茶木食碗芋圓涼快下我們其實講左好耐去試咁岩又見到佢地做緊優惠, 六點前叫半價, 即刻一人一碗啦~原來得三款選擇, 香蕉、芒果及草莓 $42一碗, 仲要半價真係好抵食茶木自家製的芋圓同地瓜圓都好Q彈, 不過個人比較喜歡吃地瓜圓, 甜甜地好好味配埋新鮮水果、薏仁、紅豆、仙草、珍珠, 勁豐富又有口感配黑糖糖水, 味道清甜可口, 感覺健康多了~不過食食下就會發現其實份量不多, 除了面層看到的, 其他都是冰所以半價時吃就絕對超值另外我地仲點了沙律, 後加既~沙律菜好新鮮, 不過太少芝士粉, 多少少調調味會更好題外話, 如果你想去享受優惠時段, 記得留意返個優惠時間, 如果後加的單已經超過了, 而之前點的芋圓明明是六點前, 就記得同店員說一聲因為電腦系統會計算了最後下單的食物作時間, 到埋單時就沒有了半價優惠了不過說一聲, 店員還是會給你原本的優惠, 但需要點時間找回第一張單呢~^^~
我們其實講左好耐去試
咁岩又見到佢地做緊優惠, 六點前叫半價, 即刻一人一碗啦~
原來得三款選擇, 香蕉、芒果及草莓 $42一碗, 仲要半價真係好抵食 茶木自家製的芋圓同地瓜圓都好Q彈, 不過個人比較喜歡吃地瓜圓, 甜甜地好好味
配埋新鮮水果、薏仁、紅豆、仙草、珍珠, 勁豐富又有口感
配黑糖糖水, 味道清甜可口, 感覺健康多了~
所以半價時吃就絕對超值
另外我地仲點了沙律, 後加既~
沙律菜好新鮮, 不過太少芝士粉, 多少少調調味會更好
而之前點的芋圓明明是六點前, 就記得同店員說一聲
題外話/補充資料: