2023-04-04
🇮🇹過一個意式風情下午🍻-嚟到堅尼地城 igable嘅cafe真係數唔曬 不過有時都想食啲大份又飽肚嘅嘢食🫢 今次揀咗呢間意大利餐廳 嘢食唔錯 入面裝修幾靚 可以bookmark🫡-🍕 Godfather $170 (L)店員好熱情 推薦咗呢款Godfather俾我哋😗 Margherita Pizza上面加上Salami 香辣牛肉等等材料 非常豐富 啖啖都係料😂 Pizza係薄批 不過就唔係行平時啲脆邊風格 反而係真意大利風情 咬落有啲chewy😉 整體唔會得Pizza醬嘅味 食到食材新鮮嘅味道🍅-🍝 雜錦海鮮意粉配白酒汁 $148呢度意粉都有好多選擇😮 我哋揀嘅呢款係白酒汁 可以食到食材原來嘅鮮味 而唔係只食意粉醬個味👍🏻 意粉食落係al dente 材料有蝦 魷魚 蜆 三文魚塊等等🦑 自己加埋tobasco又係另一種風味🤫-🧆 香炸雞肉餅 $108自家製嘅雞肉餅 調味適中 炸起好香脆🤤 配埋黑松露醬 點到停唔到手😂-🍰 Tiramisu $68中間嘅手指餅濕潤 充滿咖啡酒香☕不過tiramisu 個texture比較挺身 有少少似食慕絲蛋糕多啲🤨 可能用多啲cream會好啲-🍹
🍕 Godfather $170 (L)
🍝 雜錦海鮮意粉配白酒汁 $148
🧆 香炸雞肉餅 $108
🍰 Tiramisu $68
🍹 Fresh Lime Soda / Fresh Lemonade $38
兩款飲品都清新唔會甜 幾抵飲😋
📍Pizzeria Italia (堅尼地城)
西環堅尼地城卑路乍街144-148號金豪閣地下及1樓