2021-04-05 113 瀏覽
呢間洪師父係由台灣過嚟既分店,咁啱撞正係無得去台灣旅行,就食返餐台灣嘢解一解旅行癮啦~見佢新推出款叫「藤椒半筋牛肉麵」,咁就叫左一碗試試佢,另外一碗就叫左「獨當一麵」,加多杯Oreo朱古力奶昔~一開始店員遞上左茶同一兜蔥同酸菜,呢樣係細心嘅,因為有啲人係唔食蔥同酸菜既,鐘意食既就可以自己落,唔食既又唔洗特登叫佢走蔥喇~先上藤椒半筋牛肉麵,叫左幼麵,個湯底聞落都算香,飲落第一啖湯個麻既味道好足,亦唔會太辣。而麵既口感都唔錯,唔會太淋或太硬。至於牛肉方面牛筋算淋,但牛肉就有小小韌同小小痴牙。而個獨當一面就叫左粗麵,味道都唔錯,但係佢切牛肉既方法係一舊舊而唔係一片片,所以個人感覺上會覺得比較韌,但有啲人就鐘意牛肉切成一舊舊既口感,呢方面就好睇個人喜好啦~至於杯Oreo朱古力奶昔呢,朱古力味就唔夠濃,雖然有灑啲Oreo碎係杯面,但飲落發覺係沙冰黎,口感就無想像中似奶昔咁滑~最後總共計埋加一食左$238,整體嚟講都唔算太差,不過味道無乜話好有驚喜,同埋要加一既話就感覺上有小小唔抵啦😅😅

2021-04-05
5 分鐘 (堂食)