2021-05-19
雖然呢2年都無得去旅行,好彩香港有不少過江龍,可以比我們止下口隱。今次我係第二次食呢間元朗店,每次總有人係門口排隊,今次係紅日Lunch時段,等咗20分鐘到就入座成功。咩都想試的我,就叫咗一碗巨星天丼,入面有齊不同的天婦羅。除咗常見的蝦、蝦棒天婦羅,仲有香港少見的魷魚、本菇、豆、紫菜天婦羅。全部都係即叫即炸,所以落單得都要等等。粉漿雖然唔薄,不過食落鬆脆,而且唔會太油膩。大家都記得落枱面上的慳魚汁,配埋佢啲天婦羅又幾好食㗎。最後兩個人埋單$193 (我唔爭氣,笑咗),勝價比不錯,會Encore des!==============================我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)