2017-07-17
終於係香港試到🇰🇷『真』韓國黎既柳氏家炒雞🐓啦 晚餐時間: $198 90分鐘 揀了純雞放題 不加海鮮我地更升級加左🧀芝士 $30/1次🗣無限追加炒辣雞 年糕 炒麵 炒飯 自助吧熟食 飲品 甜品 同時間鬥快 得個半鐘唔知食得邊樣😂🐓炒雞 點了signature 柳氏家辣炒雞🌶🌶店員會熱心幫手炒炒炒 味道方面 辣就預左 至於雞肉都算嫩🐥算大件 如果將雞肉拉一圈芝士🧀味道即刻更惹味 辣味都可以中和返不過叫第二round時 店員會將鐵盆換成鐵板 原來會連埋好地地既圍邊芝士一齊撩起埋 再係下一個鐵板上面再抄返熱 溶返D芝士 成個過程感覺唔良好 無得再蘸芝士 浪費了 下次唔會再加芝士⭐️除左雞 亮點絕對係鐵盆上既配菜 例如薯仔片 同蕃薯年糕 炒拉麵 同辣醬好夾不得了最後追加了一份量雞&年糕 二人份炒面自助吧方面 個人認為熱食都唔能夠錯過 有不同既韓式炸物、 泡菜、包生菜、炆牛肋肉、韓式粉絲不停拎炸魷魚超好味 🦑下次再黎試下其他款 實在太過癮了另外有好多款韓國罐式飲品 亦帶汽水機 最古怪長期帶位店員守住雪糕雪櫃 又唔比人望 以為有咩甘勁 點知⋯⋯超難食甜味勁怪又好油
晚餐時間: $198 90分鐘 揀了純雞放題 不加海鮮
最後追加了一份量雞&年糕 二人份炒面
不停拎炸魷魚超好味 🦑下次再黎試下其他款 實在太過癮了
另外有好多款韓國罐式飲品 亦帶汽水機
題外話/補充資料:
圍邊芝士只有一次(沒有追加)
用新城市廣場APP攞位/訂位
💡星期一至五牛角金會員有85折