2022-05-30
唔係猛龍唔過江,台灣過江龍「飯丸屋」主打賣沖繩飯糰,響台灣、澳門、香港、新加坡都有分店,不嬲都鐘意食飯團,一直比佢外層一片大紫菜夠吸引,原來依家香港已經開到第八間分店,去開Sogo血拼,終於可以過去銅鑼灣第七分店見識下😋🖍一入門口吸引我係見到好多優惠比醫護同學生,開響學校附近同醫院對面,小小心意❤️打打氣❤️已經好窩心,依家Download 佢哋社交平台又送麻薯波波,真係冇得頂(優惠間間分店都有少少唔同大家要留意番),而且分店店長好有禮貌值得一讚👍🖍我哋叫咗一份沖繩經典飯糰同一份期間限定鰻魚飯糰!🌟沖繩經典$28係最基本配料玉子燒、午餐肉,其他款式飯團(炸雞、明太子、天婦羅、松露炒菇、明太子干貝酥、咖喱可樂餅..)都會以玉子燒、午餐肉做基本,之後可以加錢、加配料再追加,可以自由配搭好彈性,材料仲係新鮮空運直送👍🖍期間限定蒲燒鰻魚飯團$60🌟呢款吾係成日有,梗係要試吓先,入面一大塊蒲燒鰻魚感覺好超值仲要幾厚身,配埋佢特製既醬好juicy😋🖍➕加$20已經有齊小食同飲品🌟揀左麻薯波波,地瓜入面就包左紫薯泥,而紫薯入面就係芋泥,外脆內Q軟😋🌟蜂蜜芥末薯條比較粗身,炸得香脆可口😋🌟飲品:原味豆漿、
🖍我哋叫咗一份沖繩經典飯糰同一份期間限定鰻魚飯糰!
🖍期間限定蒲燒鰻魚飯團$60
🖍➕加$20已經有齊小食同飲品
🌟蜂蜜芥末薯條比較粗身,炸得香脆可口😋
🌟飲品:原味豆漿、蜂蜜檸檬
🖍由於即叫即製,為咗方便客人可以黎到有得拎,小店仲特別整左嗰QR code 比客人,除此之外,亦可以經OpenRice 、其他外賣APP、WhatsApp 都可以,不斷進取,迎合市場需要,唔知幾時可以開分店到九龍灣站呢😂🥰😊
❤️最後,為食貓話台灣、冲繩都鐘意菠蘿🍍,如果下次期間限定有機會出埋菠蘿就好🥰🥰❤️
📮「飯丸屋」銅鑼灣店
📍地址 : 銅鑼灣銅鑼灣道3-17號國泰大廈地下A號舖