2015-12-20
1961 瀏覽
最近一直都返工返學,都冇時間寫下食評,依家補番篇食評先,因為依間韓國野都幾特別下,值得介紹比大家!!!今晚放工遲左,但無助跟姊妹淘韓哈一下既雅慶,兩個人來到119 Station已經9點幾鐘,過左晚飯時段,唔駛等位馬上入得,入到餐廳,馬上有K-pop 播緊GD,突然好High tim,工作壓力快快武器走,D裝修都幾有design,牆壁上掛住D消防用具,枱與枱之間有鐵架,好似係消防局咁,但係燈光偏暗既消防局 望望個餐牌先,開始選撰困難症既環節,兩個女仔由於怕肥有罪惡感既關係,所以一致決定今日奉行小食多滋味,叫左三款小食寒梅雞翼$48,辛酸牛胃葉$48,蟹籽手伴飯$58,等左一陣左右,好快就到左,Yeach!開餐!先來Special系列-寒梅雞翼(冷盤),餓鬼既我地一見到佢上枱,馬上相機食先,之後動筷la雞翼好凍,所以雞皮爽口,做到係冇雪蔵味,梅酒味都幾重,而且肉質夠滑,size適中,分數有8.5/10,下次一定會再叫 之後,有辛酸牛胃葉,酸酸地辣辣地好開胃,牛胃葉我地大愛,個味配合得好好,好夾,而且,牛胃葉唔會太難咬開,分數有9/10,依個餸用泥吹水餸酒一流! 最後,上埋蟹籽手