2K
2010-11-23 1893 瀏覽
20-11-2010落船已差不多 2:30pm, 未食 lunch 的 2 人好肚餓, 但為了留肚到大澳食糯米糍, 還是到呢間輕食店食少少嘢就算. 叫了一人一份 ham & cheese 的澱粉質各自食, 另加一杯 filter coffee of the day, 我飲. Filter coffee 賣相如涼茶 , 質地極稀, 飲落又苦又澀, 不過落糖落奶 (無味的, 疑似 skim milk...) 後就變得飲水一樣, 點呀 最後勉強飲了三份一, 還是放棄了.Ham & cheese croissant: 賣相不錯, 不過 croissant 濕濕韌韌, cheese 唔溶又好鹹及油膩, 百分百「把鬼」之作! 朋友就食 smoked ham & cheese toastie, 不過只係烘過的薄三文治, 係鬼 toastie? 不過麵包烘得鬆脆, 芝士無 croissant 的咁鹹, 連 ham 份量都好似比 croissant 的多, 呢個好食好多!唔滿意, 但勝在唔飽肚, 起碼未至於完全浪費 quota... 不過每人放低 $50, 唔會再來了.
filter coffee filter 走晒 d 咖啡味?
又腍又 soggy 的 ham & cheese croissant
浪費 quota
唔係 toastie 的 ham & cheese toastie, 不過至少夠脆

20-11-2010

Filter coffee 賣相如涼茶
最後勉強飲了三份一, 還是放棄了.

2010-11-20