2023-06-04 130 瀏覽
尋找周年飯餐廳,一直猶豫於Kaku定 Rosewood Bayfare, 大部分人既偏都會揀座落位置view好既Rosewood, 總之酒店就係最好的咁..但Kaku 成了我最終選擇,主要係佢既食物相🥘令人相當期待😊,而我深信同行嗰個一定會鍾意❤️Kaku 環境及座位分布其實都不錯,有空間感而感亦都相當舒服😌我地揀左二人套餐,想打少兩行skip 左個湯唔講,但佢個包同湯又確實非常好👍🏻食頭盤係「香茅柑橘檸檬油甘魚刺身」佢個刺身好新鮮,配合自家制既柚子粒(形狀同西米一樣)放向個面度,甜甜酸酸令個魚更鮮另一頭盤係「日本和歌山蕃茄蟹肉米餅」咦款係想嚟Kaku 其中一度期待既菜~ 個蟹肉超甜,可能配咗日本🇯🇵蕃茄?!?日本蕃茄既甜度融合落蟹肉度,令到蟹肉更鮮甜,再加落個脆脆度,一流🤭主菜係「松露牛油牛肝菌雞肉卷」松露好香,個雞食落去超嫩,外皮香脆😋另一主菜「特盛海鮮釜飯(日本米使用)」咦款係另一度期待既菜,個日本🇯🇵飯,用咗濃濃既龍蝦🦞上湯,再加上新鮮海鮮同海膽鋪面,個飯濃濃龍蝦🦞味,相當好食🤤最後,當然唔少得既甜品🍮整體來講,度度菜都一流,環境空間感令人舒服😌,fine dinning 嚟講,

頭盤係「香茅柑橘檸檬油甘魚刺身

香茅柑橘檸檬油甘魚刺身

另一頭盤係「日本和歌山蕃茄蟹肉米餅」

日本和歌山蕃茄蟹肉米餅

主菜係「松露牛油牛肝菌雞肉卷」

松露好香,個雞食落去超嫩,外皮香脆😋

松露牛油牛肝菌雞肉卷

另一主菜「特盛海鮮釜飯(日本米使用)」

特盛海鮮釜飯

最後,當然唔少得既甜品🍮

整體來講,度度菜都一流,環境空間感令人舒服😌,fine dinning 嚟講,價錢物超所值😙

香茅柑橘檸檬油甘魚刺身
日本和歌山蕃茄蟹肉米餅