2020-05-05
東涌嘅 Mansarover Indian Restaurant 係直到目前為止幫襯過最遠嘅黃店,如果唔係行山路經,真係未必咁神心專登搵到去。呢間店位處偏僻,由東涌黨鐵站行過去要成半個鐘,非常隱世,不過佢嘅姊妹店就頗為出名:荃灣嘅 BaBa's Station,係呀,即係 YellopenRice 介紹過嗰間印度餐廳。呢度有個全日套餐好似幾吸引,於是我哋叫咗 Pepperoni 六吋 Pizza 同埋傳統牛雜菜咖哩配烤餅,另外又叫咗我最鍾意嘅 Mango Lassi。 首先要讚下杯 Mango Lassi,奶味非常濃郁 ,好足料👍,芒果偏酸,正正係最怕甜嘅我喜愛嘅味道。Pepperoni Pizza 芝士豐富,餅底烤得又香又脆,唔知係咪喺個 tandoor 度烤出嚟嘅呢🤔?至於個咖哩牛就更不在話下,咖哩汁入面有多種香料,味道豐富,牛肉大大嚿,煮得又腍又入味,配埋塊 naan 食,滋味一流🤤。小店雖然可以提供往返東涌站嘅接送服務,但係眼見成間舖家庭式經營,得幾對手做嘢,所以大家如果真係想嚟幫襯,希望可以自己嚟,自己走,當做飯前飯後運動啦😆。