Cheek to Cheek (中環)中環蘇豪奧卑利街17號地舖-----大館附近新開咗呢間英倫風嘅coffee shop,採光度幾好幾Chill,裝修亦甚有品味,位置鬧中取靜,冇咗中環嘅繁囂感。坐咗係窗邊位置,可以望到大館嘅景色,有種去咗英國小店嘅感覺,幾有Feel。🐥Peri-Peri Chicken Lollipop葡式辛辣醬棒棒鷄貌相幾精緻嘅餐點,雞肉嫩滑,熟度剛好,調味香香辣辣,幾開胃,只有中間嘅大骨,冇其他細骨,幾方便食。🍴Linguine Carbonara w| Smoked Bacon培根卡邦尼扁意粉意粉軟硬適中,醬汁稠身,剛好可以掛麵,鹹鹹香香,加上品質用得頗好嘅Smoked Bacon,同精緻擺盤,成件事好Elegant。叫咗兩杯啡,Coconut Espresso椰子美式 及Cappuccino泡沫咖啡,咖啡豆質素不錯,豆香偏酸,尾韻啡勁頗重,而且椰子espresso造型尤其IGable,令人賞心悅目。
Cheek to Cheek (中環)
中環蘇豪奧卑利街17號地舖
-----