2022-01-28
第一次去坪洲無意中發現到呢間文青Cafe,環境清靜舒服,等咗15分鐘就有位了😊坐低時仲諗住周圍搵有咩位可以放低個袋,原來枱下有掛勾可以掛袋呢,設計非常貼心💕Lasagna Bolognese 肉醬千層意粉 ($89) 製作需時,岩岩焗起,外脆內熱,超級多份量嘅芝士碎,有新鮮蕃茄嘅酸味,濃郁又足量嘅肉醬,唔會太鹹或太膩💁🏻♀️Ham, Cheese & Tomato with Dill Cream Cheese 芝士火腿蕃茄酸種多士 ($48) 充滿嚼勁嘅多士,加上非常新鮮嘅火箭菜,火腿,蕃茄,芝士同偏甜嘅醋汁,全部味道都配合得岩岩好,尤其個醋汁令人開胃,食到停唔到口😋Mocha 朱古力咖啡 ($40) - 拉花好靚,綿密濃郁,暖暖的又唔會太甜,仲送咗粒伴碟小曲奇,好脆好好食,係咖啡嘅絕配呢👫🏻整體黎講無論環境同食物質素都相當唔錯,咖啡店雖然唔大,而且一路都keep住有人排隊,不時見到有好多熟客入黎,但店員都能安排得好好,唔會破壞寧靜嘅氣氛同悠閒,如果有朋友黎坪洲玩我都會推薦佢地黎呢度呢☺️
Lasagna Bolognese 肉醬千層意粉
Mocha 朱古力咖啡