2022-03-26 334 瀏覽
呢間係IG成日都見到有一推介,bookmark左好耐想試既餐廳,位於元朗錦田既巷仔入面,有種去左旅行既感覺☺️☺️(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌑🌑Smoked Salmon,Avocado, Cream Cheese Bagel($88)Bagel比較硬身,但唔算煙韌,鍾意bagel既朋友可能會麻麻呢款牛油果同三文魚份量足😝味道不過不失,但令人讚嘆既係牛油果點解切得咁靚,究竟係人手切定有工具呢🤨🧐日式雞肉咖哩飯($88)上枱個陣好澎湃😂食落就比較重口味同略嫌咸左少少,味道唔算好出色,但份量非常夠,岩曬去到cafe成日唔夠飽既男仔🤣🤣Hand Drip Coffee叫左Honduras geisha試下,咖啡有水準,熱飲同凍啲飲個陣都有唔同風味出到,口感乾淨,值得推薦💯💯👍🏻👍🏻👍🏻價錢:🌕🌕🌕🌗🌑同一般cafe相比接近,價錢尚可接受😝交通:🌕🌕🌗🌑🌑位於錦田市中心,交通一啲都唔方便🤣🤣見到有啲人特登揸車停係鋪頭落車再去泊車,而我地就選擇左泊係泰康圍停車場,$10/半個鐘,位置多同闊落,另一選擇就係錦上路地鐵站個邊停車場,平啲但係要行遠啲🙈 同埋黎得錦田都可以順便行下錦田紅磚屋同睇下壁畫🤣

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
牛油果三文魚Bagel

日式雞肉咖哩飯($88)
日式雞肉咖喱飯

Hand Drip Coffee
Hand  drip

價錢:🌕🌕🌕🌗🌑
同一般cafe相比接近,價錢尚可接受😝

交通:🌕🌕🌗🌑🌑

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
位於錦田既一條內街入面,都要睇住google map先搵到🤣鋪頭附近都係民居有種去左日本/韓國內街既feel,佢既裝修以水泥灰色為主,自帶一種平靜同chill既感覺,坐到入去燈光柔和,用上木造既枱櫈,又放滿好多咖啡用品擺設,令人覺得好relax🥰

性價比:🌕🌕🌕🌗🌑
鍾意飲咖啡既朋友絕對值得黎試下!佢地沖既hand drip有番咁上下水準,至於食物就一般般,唔算特別想encore,但如果想閒日飲下靚啡呢度絕對值得一試🤪
午餐
Hand  drip