2019-10-16
呢間中環蘇豪區試一間比利時酒吧餐廳🇧🇪最近推出左超抵食$138青口啤酒套餐🍻包左300g藍青口+脆薯條+任選啤酒一杯🎉🤤青口仲有得揀白酒忌廉或者其他口味 梗係配白酒啦🥂青口入口滑溜,味道鮮甜,雖然唔算好大隻但正正因為咁所以吸收左好多白酒嘅精華✨🥂令人忍唔住一口接一口咁食~佢個脆薯條都超級好味🥔除咗薯肉充足軟綿綿,外皮脆口 而且新鮮即炸,入口嘅時候仲熱辣辣添🔥 隻炸粉薄得黎有啲顆粒感 配埋黑松露mayo真係超級好味🍄松露怪表示黑松露配咩都咁好食 基本上係忍唔住沾左成pat擺入口🙉 所以好快比我食晒又要添醬🤣啤酒方面我叫左小丑黃金精釀啤酒 Brugse Zot Blonde🤡呢隻入口清爽、有淡淡既甘苦、帶鮮甜既小麥🌾 入喉回甘,最岩怕苦又想試下精釀啤酒嘅女士們ss啦👩🏻 而且餐廳都有超過160款比利時手工啤酒俾你選擇另外仲叫咗一份Fresh Herb Roasted Chicken 沿用法國運到既燒春雞🇫🇷即叫即烤🔥以迷迭香調味 而且肉質嚼口又唔會話太乾,配上經烘烤既蘑菇、薯仔、zucchini意大利青瓜+法國芥茉籽醬🍽 yummy😋不過呢道菜仲要等25分鐘⏰ 但係同朋友一齊傾計都好快過姐
環境有室內室外 餐廳設計行復古style好Chill 而且仲有得玩飛鏢機🎯同睇波⚽️同朋友去Happy Hour都唔錯架🍻🍴另外有個平少少$98既set 包左一杯啤酒配一款佐酒小食 (薯條/雞翼/雞粒/炸魚蛋) 酒吧黎講都幾抵食🤤🍴