2022-09-25 57 瀏覽
今日荃灣出席完講座,往愉景新喫麵食晚餐,入到去環境都好光猛乾淨,牆上很多介紹新加坡地標公仔,這裡落單方便, 只需喺枱面download個Apps, 餐牌都好多元化有好多東南亞嘅菜式,好適合一些朋友聚會叫不同款式嘅食物, 如台灣紅燒牛肉飯,吉隆坡嘅海南雞等,今次我食咗個新加坡海鲜喇沙麵和黑糖珍珠港式奶茶, 落單不久食物都好快到, 今日嘅主菜新加坡海鮮喇沙麵湯底非常濃郁, 海鮮有青口和蝦, 食落新鮮彈牙,魚蛋魚片彈牙,面食落爽口,整碗新加坡海鮮喇沙辣到適中, 份量十足,黑糖珍珠港式奶茶黑糖甜度適中,奶味香滑,特別一提嘅就係個杯特色嘅冰形狀係呈現熊仔圖案, 非常可愛, 啱晒打卡, 而且杯黑糖珍珠港式奶茶飲品仲好大杯添, 餐廳座位闊落,食物美味,份量十足,適合三五知己聚會好地方
餐廳環境光猛舒適
新加坡海鮮喇沙