2021-09-18 899 瀏覽
早排某個星期五即興約朋友食飯。因為無book位,所以要周圍搵嘢食。成個銅鑼灣好多想去嘅餐廳都full晒,咁啱經過睇到brick lane 有位唔使排隊即刻興奮直入!店員安排我哋坐去最入面張枱。張枱有啲污糟,店員一發現即刻抹乾淨,所以我覺得都可接受。我哋叫咗四樣嘢,全部都即叫即整,熱辣辣。🥘 煙三文魚鐵鍋班戟:賣相普通,但鐵板上加分。我自己就唔太鍾意食紅洋蔥同火箭菜,但個班戟同煙三文魚都幾好食。🍝墨汁海鮮意粉:惹味!足料!有蝦、魚、魷魚等海鮮,仲食得出啲蝦有少少果味(唔記得係咪菠蘿),總之味道幾新鮮幾好食。🐟烤鱈魚:鱈魚都幾大嚿,仲配咗啲薯蓉同煙肉。朋友話鱈魚鹹咗啲,我食嗰part又無乜問題。反而啲煙肉就真係好鹹,一定要撈薯蓉食⋯🍨三重莓果藜麥金寶:呢個最好食!啲藜麥好脆,啲berries俾得好多,仲有一片片莓,再加上上面個雪糕(雪得頗硬),好好味!😋

我哋叫咗四樣嘢,全部都即叫即整,熱辣辣。