2020-01-21 2842 瀏覽
Lunch time黎到灣仔呢間意大利餐廳食飯,因為我地一行9個人,所以預先book好左枱。黎到發現餐廳原來有兩層,好大,所以仍然有好多位淨。Lunch set價錢由$118至$278不等,我就揀左個$138餐,主菜係特色香辣雞扒 (Chicken Devil Style)。首先上菜嘅係自家製麵包,焗得外脆內軟。除左橄欖油同醋之外,佢仲有下面張相右邊嘅醬俾你搽。個醬幾好味,酸酸地但唔會酸到食唔到,仲有啲蒜蓉味添。我嘅餐湯就係mushroom cream soup。佢好足料,有好多蘑菇亦幾creamy。即使佢有重蘑菇味,但又唔太鹹,值得一讚!去到食主菜喇!薯角未炸至脆身,比較淋,麻麻地,但薯角上面落左啲粗鹽,幾特別。沙律就冇乜salad dressing,適合健康人士。至於主菜香辣雞扒,都算中上質素。佢個辣醬都幾辣,但又未至於辣到食唔到。辣得黎鹹鹹地,味道好豐富,幾好味。而個雞扒就煎得幾香,配搭辣醬幾襯。雖然塊雞扒唔夠嫩滑,但整體上都ok值得一讚嘅係佢下面呢個設備,令你吱檸檬汁唔洗整污糟隻手,幾貼心。去到甜品,我已經好飽喇,證明佢食物份量都幾大。甜品係芒果布甸,唔太甜,亦有芒果肉,唔錯。

去到食主菜喇!

沙律就冇乜salad dressing,適合健康人士。

餐飲就叫左凍檸茶,正正常常啦。