2021-05-05 76 瀏覽
舊同事話帶我去食靚西餐同傾計嘅好地方,地點就喺諾士佛臺 1 號8樓嘅Oasis Bar & Grill。餐廳裝潢別具心思,店員話分左日與夜兩個格局截然不同的用餐區!舊同事揀左夜區,燈光柔和以型格黑色為主!另一邊就以城市綠洲為主題,下次食lunch 可以試下!🌽🥑墨西哥芝士粟米片配牛油果醬,酸忌廉,番茄莎莎🍅🥑 $98傾計點少得mocktail同Narchos,  暖暖嘅粟米片夠薄夠脆同加左微辣粉,香口之餘仲每片都有勁多軟綿綿嘅車打芝士醬,配埋牛油果醬、酸忌廉同番茄莎莎一齊食又fresh 又惹味!🥂signature mocktail – 我地同時都點左好清新嘅Refreshing Passion $98.   🦞龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝 $258 三隻大虎蝦配埋三文魚籽勁吸引眼球!大虎蝦肉質挺鮮甜,大大隻彈牙爽仲有蝦膏。香濃嘅龍蝦汁伴天使麵,煮得軟硬度適中好入味,每一啖都有濃濃湯嘅龍蝦湯味!天使麵份量足!啱哂我地share 一齊食!西班牙油炸鬼朱古力🍫醬及雲呢拿雪糕 $88 鬼佬油炸鬼嘅Churros唔油膩,表層有香甜味比較有咬口,外脆內軟,係傳統嘅口味!配朱古力醬同雪糕食一流
🦞龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝

墨西哥芝士粟米片配牛油果醬,酸忌廉,番茄莎莎

龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽

🦞龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝 $258

西班牙油炸鬼朱古力🍫醬及雲呢拿雪糕 $88
鬼佬油炸鬼嘅Churros唔油膩,表層有香甜味比較有咬口,外脆內軟,係傳統嘅口味!配朱古力醬同雪糕食一流!

Refreshing Passion

🦞龍蝦汁天使麵伴大虎蝦及三文魚籽🍝