以前只去在韓國吃過一次醬油蟹🦀一直念念不忘🤤但在香港就從未試過,因為都頗擔心食物衛生安全。但全面通關遙遙無期,又見頗多foodie推介Mr. Korea BBQ的醬油海鮮,就決定來嚐嚐,幸好連腸胃極敏感的男友,吃完都安然無恙,大家都可以放心進食🤣⁡👉🏻食物: 4.2/5⁡▪️醬油海鮮拼盤醬油蟹有2隻,用手擠岀醬油蟹肉及蟹膏再拌飯享用,咸鮮味十足🤤想比之下,我更喜愛醬油鮑魚及醬油蝦!鮑魚配上店內自家製醬汁,既爽口又鮮甜,絕對值得一試👍🏻蝦肉新鮮彈牙,深得男友歡心!⁡▪️牛腹肉肉質軟腍,牛味濃郁!⁡▪️胸前半白肉邪惡但非常香口惹味🤤輕輕在鐵板上燙幾燙,入口油脂香十足,口感帶少少軟韌,配啤酒一流🍻⁡▪️豬梅扒超厚實但肉質完全不韌!煎熟再剪成條狀配生菜、泡菜及豆瓣醬,極傳統的韓式食法🤤⁡▪️ 海鮮煎餅外層煎得薄脆但不過火,極大份屬香口飽肚之選!⁡餐廳氣氛有點像深宵食堂,店員親切友善,經常和客人有所互動,店內亦不乏熟客捧場 🍻絕對是放工輕鬆一下的好地方!

👉🏻食物: 4.2/5

▪️醬油海鮮拼盤

▪️牛腹肉
肉質軟腍,牛味濃郁!

▪️胸前半白肉

▪️豬梅扒

▪️ 海鮮煎餅
外層煎得薄脆但不過火,極大份屬香口飽肚之選!