2023-01-27 33 瀏覽
ʚ MEMOIR (銅鑼灣) ɞ呢間朋友推薦嘅樓上餐廳環境好靚,一上去門口就有個超靚打卡位,環境安靜有氣氛,所有設計都好有心思。Menu更係自己設計自己畫👍。ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ❀ 日式芥末汁燒帶子意粉 -$198帶子大大粒煎到表面焦香,口感彈牙好新鮮。意粉軟硬適中,掛滿汁,而意粉汁係好特別的wasabi,少少攻鼻好刺激😂個人好鍾意😆。❀ 黑松露牛肝菌野菌燴意大利飯 -$178賣相好特別😂有一團泡沫係上面,黑松露味好濃郁,仲有我最鍾意嘅雜菌,好足料,而且意大利飯嘅硬度啱啱好👍每啖撈埋汁都好creamy好正🤩❀ NEW YORK CHEESE CAKE - $58Cheese cake有香濃嘅芝士味,口感實身配埋隔離嘅cream cheese好夾,但又唔會好漏❀ Fresh Lemonade -$48酸酸甜甜好開胃又解膩。📍 MEMOIR (銅鑼灣)
ʚ MEMOIR (銅鑼灣) ɞ

ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ

❀ 日式芥末汁燒帶子意粉 -$198

❀ 黑松露牛肝菌野菌燴意大利飯 -$178

❀ NEW YORK CHEESE CAKE - $58

❀ Fresh Lemonade -$48
酸酸甜甜好開胃又解膩。

📍 MEMOIR (銅鑼灣)