2023-06-19
朋友知我早前去泰國旅行 係咁話想食泰國菜 咁我番到黎就同佢去食 呢間餐廳充滿民族風既感覺 有色彩鮮艷既民族風吊燈♡泰式燒豬頸肉 $108個豬頸肉好香脆 配埋個醬汁令到我同朋友都食唔停口 旁邊仲配埋個沙律菜🥗 好fresh♡細冬蔭公湯 $108個湯唔會太辣 份量同湯料都好充足 入面有香料、菇、仲有4隻蝦🦐 我同朋友都每人可以飲到3-4碗湯 好抵飲😋♡什菜粉絲煲 $118呢個什菜粉絲煲好飽肚 粉絲吸收唒d湯汁好好食 加埋有好多唔同款既菜岩唒我鍾意食咁多菜🥬♡廚師特色蝦醬炒飯 $138見到餐牌幅圖覺得幾吸引所以同朋友都同時揀左呢個飯 個飯上到黎同幅圖差唔多一樣 蝦醬炒飯外面包上一層蛋🥚蛋 上面有一塊魔鬼魚乾同埋一串蝦 食既時候將青瓜、洋蔥🧅、蝦米🦐、豬肉 同埋薑撈埋一齊就食得 個飯比較濃味 魔鬼魚乾好脆個炒飯真係好大碟 2個人食就食唔晒 下次都係同多d朋友一齊share會比較好
♡泰式燒豬頸肉 $108
♡細冬蔭公湯 $108