2021-05-05 1856 瀏覽
9 0 後 的 味 蕾話說老闆要調去第二度做野·成班同事就book左呢間中式高級酒樓食lunch啦!簡而精飯後既評價(5分為滿分)食物味道 : (4分)餐廳環境:(4分)侍應服務: (3分)價錢:(3分)評語:一班人想邊食點心邊吹水 值得一試 詳盡評價今次主要係食點心 • 個人認為整體食物質素幾唔錯 · 唔好講咁多 · 相機食先🤪原諒我影得冇咁靚 · 費事阻到同事食飯啦燒賣蝦餃係食點心嘅精髓 · 呢間餐廳嘅蝦餃燒賣啖啖肉 · 特別係蝦餃 · 皮唔厚 · 餡係大大隻嘅蝦肉 · 值得一試佢個腐皮沙律卷上菜嘅時候賣相好一般 · 點知食落口勁脆同爽 · 配埋醋口感好好 · 估你唔到佢個燒肉其實都幾好食 · 不過我略嫌佢整到個皮太過脆口 · 有啲同事就好鍾意 · 我自己就鍾意薄啲唔使咁脆 佢個紅豆煎堆入面個紅豆餡幾好 · 唔係太甜 · 不過我唔係好鍾意食煎堆🤣其實我哋仲嗌咗個伊麵同木瓜雪耳湯 · 但係我唔記得影相· 呢兩道菜好喜出望外· 湯渣啲肉超好食好入味 · 二個伊面濕度好夠 ·唔係出邊乾爭爭嗰啲整體評價黎講 我覺得酒樓環境舒服·枱同枱之間距離夠闊· 佢露台嗰邊係全玻璃 · 採光度好夠 ·
9 0 後 的 味 蕾

簡而精飯後既評價(5分為滿分)

食物味道 :
(3分)
評語:一班人想邊食點心邊吹水 值得一試

詳盡評價

原諒我影得冇咁靚 · 費事阻到同事食飯啦

整體評價黎講 我覺得酒樓環境舒服·枱同枱之間距離夠闊· 佢露台嗰邊係全玻璃 · 採光度好夠 · 加埋始終都算係高級商場入面 · 唔會好似平時啲酒樓咁嘈 · 所以點解我標題話中式酒樓聚會之選· 啱晒大家開心食野吹水

不過呢間餐廳不足嘅地方係侍應唔算好多· 佢哋都好忙 · 我哋叫咗四次先有辣椒醬😂

埋單每位同事$155 (一碟伊麵 & 一盤湯 & 6個點心)· 其實唔係好貴 · 不過中式點心黎講唔係人人都覺得值得比百幾蚊 · 我自己就覺得都值得返轉頭再食lunch • 晚餐就唔肯定啦

2021-05-04