2023-04-18
今日難得約到班姊妹,當然要搵間坐得舒服,野食又好味既餐廳😍呢間位於柏寧酒店頂層既餐廳絕對係不二之選✨今次揀左坐室內🫶🏻下次會試下坐外望下夜景chill下🍸1️⃣🥩30日乾式熟成澳洲黑安格斯T骨牛扒($1350)我地叫左五成熟~牛扒肉質好嫩口,而且每一啖都好juicy,好多肉汁😋我個人比較鐘意加埋紅酒汁食,口感更加豐富😍2️⃣🍞餐包不得不提佢個芝士卷😋麵包面頭有烘焗過既芝士脆脆,而且入面都有少少芝士粒,加埋牛油食仲邪惡🫣3️⃣🦴烤牛骨髓($180)第一次食牛骨髓~口感好特別,好似啫喱狀咁樣😆如果怕膩既朋友可以沾埋青醬同麥包多士一齊食,都值得試下😆4️⃣🦞炭烤原隻帶殼波士頓龍蝦($700)好鐘意食龍蝦😍~龍蝦味道好鮮,肉質又唔會話好煙韌,同埋佢個細香蔥牛油汁好特別,配埋龍蝦一齊食好好味😋5️⃣🍝龍蝦芝士通粉($250)呢碟係small plate既size~所以份量唔係話算好多🤣佢係用左粗管通粉黎煮~每一粒都沾滿濃濃既芝士汁😋仲要有龍蝦粒✨6️⃣🍰分享甜品($150)呢碟係包括左桂花焦糖燉蛋、迷你紅桑莓泡芙同64%香蕉朱古力布甸😆個人覺得桂花味唔係好突出🫣而香蕉朱古力布甸就好出色🤤好濃郁既朱古力味!7️⃣🍸AQUAR
1️⃣🥩30日乾式熟成澳洲黑安格斯T骨牛扒($1350)
2️⃣🍞餐包
3️⃣🦴烤牛骨髓($180)
4️⃣🦞炭烤原隻帶殼波士頓龍蝦($700)
5️⃣🍝龍蝦芝士通粉($250)
6️⃣🍰分享甜品($150)
7️⃣🍸AQUARIUS ($420)
好鐘意餐廳用左星座黎做cocktail既主題😍今次叫左水瓶座黎試下,佢包括有gin同蘋果等~飲落好fresh🤤同埋呢個份量黎講五個人飲岩岩好✨