2015-05-24 54 瀏覽
多謝客戶邀請,送1個2人TEA SET讓我同BOSS拍下拖歎個TEA。今次去到位於觀塘巧明街1間工廈入面嘅UNIQUE CAFÉ & KITCHEN。入到去氣氛好休閒,亦有少部分OFFICE人前來食個TEA傾下計,亦有拍拖嘅我地。我地分別揀咗羅馬蓄茄醬意粉、炸魚薯條,餐飲係玫瑰花茶、FRUIT MIX。有位UNCLE級職員向我地額外推薦1杯焦糖脆脆咖啡特飲。飲品好有驚喜呀!唔好淨飲杯飲品咁簡單,要將材料「左整整右整整」。玫瑰花茶要自己親自沖泡,好似FREESTYLE咁。FRUIT MIX就會額外提供泡泡,自己再調較甜味。焦糖脆脆咖啡特飲嘅焦糖用針筒盛載,鍾意幾甜就幾甜、咖啡濃味鍾意幾重就幾重。我比較鍾意呢個方式既沖調,因為我年紀慢慢大會注重甜度,好驚有糖尿病。BOSS就算戒左咖啡都破戒飲左幾啖呀!緊OKAY!食物方面都比較外型普通,但用料都唔普通。非常鍾意羅馬蓄茄醬嘅酸度。我同BOSS都非常怕太甜太酸,皆因BOSS胃受唔到勁酸嘅東西。程度剛好,正正係指標!炸魚薯條嘅炸魚脆漿好特別,點樣可以整到好似粒粒脆又唔會影響魚肉既嫩口呢?BOSS都偷左2塊食,嗚﹏薯條唔太燶,保持薯仔味!我地好鍾意
有位UNCLE級職員向我地額外推薦1杯焦糖脆脆咖啡特飲。

玫瑰花茶要自己親自沖泡,好似FREESTYLE咁。
玫瑰花茶
FRUIT MIX就會額外提供泡泡,自己再調較甜味。
焦糖脆脆咖啡特飲
BOSS就算戒左咖啡都破戒飲左幾啖呀!緊OKAY!

食物方面都比較外型普通,但用料都唔普通。
羅馬蕃茄醬意粉
程度剛好,正正係指標!

BOSS都偷左2塊食,嗚﹏
炸魚薯條
薯條唔太燶,保持薯仔味!我地好鍾意。
價錢合理、環境整潔、服務一流、STAFF都幾好傾!
唔錯唔錯!
2015-05-12