2022-09-22 608 瀏覽
觀塘馬會翻新完好似幾靚,聽講2樓開左間餐廳,趁Lunch time同同事過黎試下。裝修採用山系裝修,中間有一棵大樹,水吧以馬會巴士形象整成餐車咁,窗邊仲有露營場景,唔同角度都可以見到投注即時資訊。坐低睇一睇個menu,同其他sensory ZERO分店好似差唔多,菜式命名保持一貫趣怪作風,之前去過係黃竹坑店係自助形式,而呢間分店就有人service。痴_線朱古力之前飲過大愛,即刻推介比同事,濃厚既朱古力好有層次,朱古力醬、朱古力粉、朱古力碎、白朱古力碎同中間印有餐廳名既朱古力牌,濃郁得嚟完全唔會死甜,同事都一飲就愛上我唔係肉鬆係芝士咖啡Latte基本上都係奶味比較突出,上面既芝士好似木糠布甸既木糠碎,為Latte多加左份咸味,唔知係咪配合馬會主題,塊餅係馬仔圖案,幾都打卡able蒲燒三層鰻魚滑蛋好夠滑有蛋香,鰻魚夠厚有燒過,鰻魚汁都比得多,珍珠米粒粒都好豐滿有咬口可遇不可求粉紅咖喱.南乳豬扒飯雖然係粉紅色,味道都同普通日式咖喱無異,口味偏甜,豬扒有淡淡南乳味,同樣用左珍珠米人均$180Lunch黎講消費偏高,但可以邊食飯邊落注坐半日都幾開心。

痴_線朱古力

我唔係肉鬆係芝士咖啡