2014-05-17 2659 瀏覽
是日出中環,諗住順便上嚟勝香園嘆個茄牛通早餐,結果就食到一肚氣。先係被「勒令」坐一個好逼嘅位(不過呢度環境本身就好逼夾,算,唔怪你),跟住個姐姐就黑口黑面咁同你落單,我講咗一次「鮮茄鮮牛肉蛋」,佢無反應,再講,佢竟然好唔耐煩好大聲咁同我講「我知呀!要乜嘢先得㗎?!」我答「通」,佢仲要再鬧「通你就要講個通字嘛!你唔講個通字我點知你要通㗎?!」算,我都忍,心諗快快脆脆食完走!碗通粉上到檯,一向的杰塔塔,無乜唔妥,亦無咩特別。心情真係好影響胃口。好在有杯酸甜凍檸茶撐住下。到埋單,諗住避開個黑面神,ya咗兩次手無人理,個黑面神唔知從邊度殺出嚟好惡死咁大聲講「43蚊呀!」我終於忍無可忍,喺佢找完錢之後贈咗佢一句「笑下唔使死㗎」。講真,茄牛通度度都有,嚟呢度食都係想感受下舊茶檔風味,而你就當啲客乞丐咁呼呼喝喝,無論你幾出名幾好味,sorry,無下次。

鮮茄鮮牛肉蛋通
2014-05-10
$43 (早餐)