2018-10-08
七月生日飯因病等到十月先食, 唔知好彩定唔好彩, 等到地獄㕑神Gordon Ramsay 向尖沙咀開新店, 梗要食返餐好補返下朋友訂枱時話限食两小時, 但我地食到十ㄧ點冇人出聲無㪣海景開咗支酒。麵包超好食Grilled Diver Scallops $158, 個汁有D香草同少少芥辣味, 蘋果絲就爽囗, 帶子煎得好香, 不過好細粒。 ok選刀食牛, 乜咁州際feel本身想試signature beef Wellington, 不過Sorry sold out.... 吓七點半咗喎咁就叫咗英國28 日熟成牛, 上圖係Sirloin Rib Eye and Fillet 各100g, 大嘅五佰幾蚊, 試晒幾個部位, 牛味豐富, 但見其它枱食新鮮牛有炭爐拿出末燒, 我覺得下次首選係威𤫊顿牛 〉新鮮炭燒牛 〉 熟成牛, 不過熟成牛都不錯。sides 係 菜花芝士$48 好濃芝士味, 超鐘意add ons 係foie gras$88 係好味嘅, 但真係好细塊, 所以佢可能唔好意見收我$即刻抵晒侍應介紹hot smokrd miso salmon 218三文魚ok, 但又冇乜特別唔使$送嘅朱古力蛋
朋友訂枱時話限食两小時, 但我地食到十ㄧ點冇人出聲
無㪣海景
開咗支酒。
麵包超好食
選刀食牛, 乜咁州際feel
sides 係 菜花芝士$48 好濃芝士味, 超鐘意
三文魚ok, 但又冇乜特別
唔使$送嘅朱古力蛋糕好食, 好有朱力味, D字都寫得好𧡘
slow cooked apple $158
睇見都好飽, 但我覺得全晚最好食係呢一個, 做得好靓, 有夠多蘋果。
满意嘅生日飯, 埋單千八蚊, 多謝晒
估唔到甜品做得幾好, 牛都唔錯, 下次ㄧ定要訂定威靈顿牛再試下先