遲來的食評.... 因太忙遲遲都未得閒寫!親愛的同事請我食lunch!! 今次係食Stonegrill 的中午lunch 團購!HKD 138 於 The Stonegrill 享用石燒午餐:加拿大安格斯牛柳配珍寶蘑菇一客 (價值 $346)第一次食Stonegrill~去了尖沙咀THE HART的分店! 待應好好咁問我地坐室內定室外露台。最後我地怕太煙所以選了室外露台。 果日都有好多外國人去食!! 差唔多都full 曬...叫左餐湯後,待應好快便送左麵包籃。麵包分量都好多... 焗得都不錯! 沾少少意大利黑醋和橄欖油一齊食都幾正! 餐湯都好快送到黎~今次選了西式蕃茄雜菜湯! 味道OK 但未見特出。終於到主菜!! 一見到個主菜都開心! 賣相都幾好! 生的加拿大安格斯牛柳同珍寶蘑菇放在火山石上面自己燒!! 有得玩又有得食~我鍾意! 呢個用超熱既火山石烤熟方式,一黎又可以自己控制熟度。二黎火山石的高熱又可以鎖住肉汁,使牛扒更好味! 我第一次燒,估唔到塊石真係好熱! 好快就把牛柳烤到自己想要的程度!  牛柳烤好就只需少少海鹽就夠晒味!! 再沾少少燒汁真係一流!  大蘑菇好有香菇味,我自己平時
遲來的食評.... 因太忙遲遲都未得閒寫!

意大利黑醋和橄欖油
麵包籃 & 餐湯

我第一次燒,估唔到塊石真係好熱! 好快就把牛柳烤到自己想要的程度!  牛柳烤好就只需少少海鹽就夠晒味!! 再沾少少燒汁真係一流!  大蘑菇好有香菇味,我自己平時都唔鍾意食蘑菇。但一見到呢個超大珍寶蘑菇就試一試! 估唔到味道都咁好! 我全份食曬!!   最後再食埋配菜已經好飽了!! 好滿足!
加拿大安格斯牛柳配珍寶蘑菇
加拿大安格斯牛柳同珍寶蘑菇
總結: 呢個團購真係好抵食! 往往團購通常食品質素都會不好吃! 但Stonegrill 的團購水準都依然咁好,唔會話因為價錢便宜而降低食品質素! 好讚的! 下次有 Stonegrill 團購我都會買!

用餐優惠
團購