2012-08-29
有姊妹生日, 為方便大家, 揀選在尖沙咀的餐廰, 見雲陽閣食評不俗,又係米之蓮餐廰, 去試試吧~~一行6 人, 由於早訂左位,所以唔駛等, 食到中段時, 出面都真係有好幾枱客等位。叫左小食拼盤(唔記得exactly 個名), menu 中0既圖片係有個盒裝住4 小碟好靚的, 但點知上菜時侍應係放低4 隻碗仔, 佢話冇用盤好耐喇喎... 賣相就真係打左折扣, 不過好彩都好味, 雞絲粉皮同燈影牛肉都正!!個個都推介豆酥桂魚, 當然都我地都有叫啦, 因為想試下其他野, 所以叫半份算了, 一人一件之後都仲有剩的, 唔算太少。呢個真係好味喎!!! 魚又滑, 豆酥好香好脆, 又唔會覺得熱氣同油, 送飯都唔錯。叫左東x 肉炒年糕: 呢個都幾特別, 肉就鹹左少少, 但個年糕好好食, 煙煙 un un, 最好又係唔油膩的雲腿賽膀蟹: ok , 冇乜特別, 都冇失望糖醋脊里: 同咕嚕肉差唔多, 不過舊肉就細少少, 炸粉唔多, 都好味!甜品叫左高力豆沙同拔絲蘋果, 都係冇乜特別又唔會失望咁啦..總括來說, 食物質素令人滿意的, 都有驚喜, 價錢亦相宜, 不過服務就好一般, 撞到你張椅唔會講sorry, 同埋
雲腿賽膀蟹: ok , 冇乜特別, 都冇失望
總括來說, 食物質素令人滿意的, 都有驚喜, 價錢亦相宜, 不過服務就好一般, 撞到你張椅唔會講sorry, 同埋侍應好似好少咁, 成日都要叫一輪先有人理。同埋環境就比較嘈少少, 想傾密計就唔係好選擇了