2015-10-04 2721 瀏覽
牛涮鍋其實可以話係香港日式牛火鍋既始祖? 自從有左佢之後,香港就出現在好多間牛乜乜牛物物既火鍋啦! 好彩,佢都keep到水準!揀左豬骨同蕃茄湯底,蕃茄湯好好味,又唔會太酸。而豬骨湯就好似出前一丁豬骨湯麵咁既味@@有豚肉有雞肉!記得揀左好平幾set,估唔到都有雞肉,因為出面好多間都無! 雞肉係雞脾肉黎既,好滑。而豚肉都有驚喜,因為出面食嗰啲豬會好鞋,次次食幾塊就唔想食,但呢個豬會有encore既衝動!而菜既選擇亦都好多,最開心係佢有呢個比豆卜仲好食既油揚,雖然真係好油,但吸哂個湯同肉既味道,真係食多多都唔夠!主角牛肉當然亦相當不錯啦! 睇個樣就知半肥瘦適中,又唔會痴牙但又唁會太肥喎,最重要係我地order左應該有4,5次,每一次都俾同樣質素既牛肉我地,呢個真係要大讚一下