2021-03-11
今次試咗個炸雞焗雞加小食放題 成人$148 可以任食90分鐘 雞既口味好多 而且都幾多特別既口味 另外仲有pizza 冷麵年糕比大家選擇❕食評係跟圖序架❕🌟蜜糖蒜香焗雞🍯面頭鋪滿蒜片 加埋面頭既蜜糖醬食落冇咁寡 又香口 加上係焗既關係 口感比較濕潤 啲醬汁亦可以滲到入去韓風紫菜焗雞🇰🇷焗雞可以鎖住到啲肉汁 面頭曬咗啲紫菜 不過如果可以多啲紫菜 同埋雞肉有啲調味就更出色啦🌟雙重芝士焗雞🧀對於芝士控既我黎講幾滿重 面頭曬滿芝士粉 而且調味都有芝士味 真係雙重口感 甜酸炸雞🍗呢款就相對有啲失色 因為只係點左啲酸甜醬係面 而且覆蓋唔到成隻雞 醬汁嘅甜味偏重 酸味唔太出辣味炸雞🌶呢款同樣係將醬汁點係面 所以味道唔太濃烈 呢個辣度係🌶 對於唔太食得辣嘅我黎講 呢個辣度非常容易接受 建議好食得辣嘅朋友可以揀🌶🌶🌶飲品青蘋果特飲🍏蜜桃特飲🍑飲品做緊買一送一嘅優惠 杯特飲超級大杯 目測有一個手掌咁闊 完全飲唔晒呀 賣相都幾用心 放左一支軟糖係杯邊 不過就偏甜 另外有不同味道嘅啤酒 最啱同炸雞一齊飲啦🌟大阪燒炸雞🇯🇵呢個係另一個期間限定 賣相已經好有大阪燒既風味 炸雞鋪上燒汁同沙律醬 面頭加埋木魚好惹味蜜
❕食評係跟圖序架❕
🌟大阪燒炸雞🇯🇵
蜜糖芥茉香蔥炸雞🍯
蜜糖味偏重 有啲蓋過咗芥末味 味道偏淡
🌟檸檬柚子炸雞🍋
甜味炸雞比較少見 呢個配搭好清新呀 食咗幾件鹹炸雞有啲heavy就啱哂啦 酸酸甜甜可以解膩不過柚子嘅甜味偏重
🌟黃金鹹蛋炸雞🥚
呢個配搭我都係第一次見 有層厚厚嘅鹹蛋黃係面 幾香鹹香味 面頭加埋啲香草幾夾
星州咖喱炸雞🍛
呢個係期間限定 幾新奇嘅味道 不過唔知係咪食到最後味覺有啲麻木 唔太食得出個咖哩味
辣拌海蜇🌶
雖然呢間係炸雞店 但都有提供好多韓式小食 食到有啲滯可以換下口味嘛 依架加$20就可以享有埋個小食放題啦
呢個海蜇既辣度都好微 唔食得辣既朋友都唔使擔心 海蜇煙煙韌韌咁 幾有咬口 而且掛到汁
OVERALL: 推薦😆 (7/10)
🌟為推薦