2020-07-09 233 瀏覽
疫情稍為緩和 又係時候同屋企人聚一聚 今日揀咗一間超抵食嘅餐廳 喺大鴻輝 3樓 地點超方便 叫緣聚鮮鍋地方非常大 格局好似食自助餐咁 好多嘢食都可以去公眾地區拎 有多款前菜,冷盤,熟食, 壽司,刺身,自家製甜品,雪糕…… 仲有多款火鍋配料選擇 例如:蔬菜,麵類,丸類!好似壽司咁 平時嘅餐廳可能只會提供四至五款選擇 但係緣聚鮮鍋就唔同 壽司都有好多種 生嘅/熟嘅/卷物/火炙都可找到,而且賣相仲相當吸引!刺身種類有榮螺,帆立貝,油甘魚,吞拿魚,三文魚,希靈魚,仲有大蝦!整體全部都好新鮮,而且冇雪藏味,個人很喜歡大蝦, 啖啖肉,而且好鮮甜!鍾意食蠔嘅朋友仔有口福了 即開生蠔10蚊隻 超抵食! 這裏除了生蠔要額外付費外 其他都係任飲任食 一個價錢包曬出去搜羅完一堆美食之後 乖乖返回座位準備打邊爐 火鍋湯底揀咗椰子雞 湯底清甜不油膩 雞件是另上的 仲要係雞髀位置 肉質嫩滑唔鞋口 為咗令到個湯底更甜 拎咗好多蔬菜放入湯底之中牛肉片非常高質 色澤紅潤 油花均稱另外仲可以用QR code手機落單 大量火鍋配料 提供選擇 最欣賞嘅係全部都細細碟 咁樣就唔會造成浪費 食客嘅角度又可以試多啲唔同款式海鮮都係

地方非常大 格局好似食自助餐咁 好多嘢食都可以去公眾地區拎 有多款前菜,冷盤,熟食, 壽司刺身,自家製甜品,雪糕…… 仲有多款火鍋配料選擇 例如:蔬菜,麵類,丸類!

牛肉片非常高質 色澤紅潤 油花均稱

海鮮都係任食 開心開心 食咗好多蠔
蜆好肥

仲有我最鍾意食嘅雞子

麻薯波波好得意 外皮煙煙韌韌 完全係一粒湯圓 中間係流心芝麻餡 當甜食就食得多 用嚟打邊爐都係第一次 非常有趣

最後梗係要留肚食甜品啦 五顏六色七彩繽紛嘅布甸同埋啫喱 深受人小朋友嘅喜愛 這裏仲有雪糕及乳酪雪糕提供 仲可以加自己鍾意嘅醬/椰果/朱古力碎 總之款式多到唔識形容

平均$200人頭費 質素絕不比大酒店差 反而我覺得嘢食選擇仲多過酒店 真心抵食 我和家人都表示非常滿意