2020-10-01 306 瀏覽
同朋友係附近食完晚飯諗住食埋個甜品為今日畫上一個完美既句號!我地就揀左呢間,因為附近既甜品鋪都幾早刪,而呢間就可以開到好晏!我地就分別叫左鮮士多啤梨窩夫配特製士多啤梨醬($65)同埋養顏蛋白燉鮮奶($32)窩夫份量唔少,就咁食既話味就麻麻,有少少梳打粉既鹼味,本身有d失望,但原來加埋個士多啤梨醬,成個感覺唔同晒,士多啤梨醬混合埋忌廉,個味道變左士多啤梨奶昔,配合埋個窩夫,變得好味左好多,忌廉唔甜,但士多啤梨醬好甜,所以混合埋一齊就變得剛剛好,因為我地試過分開食,發覺冇撈埋一齊咁好食!不過大家都可以試下邊種方法最好味!!本身朋友想叫個凍既,但個店家推薦話熱既更好食,但熱既話蛋白腥味偏重,而且個甜唔唔太甜,唔好甜既人可以一試,但我個人都係比較喜愛甜d既燉奶,而唔鍾意腥味既,我會推薦食凍既,因為凍左既燉奶腥味唔會咁出!

鮮士多啤梨窩夫配特製士多啤梨醬

養顏蛋白燉鮮奶