2022-08-13
#ftf_大埔選擇豐富多元 惹味新加坡菜個Menu真係勁多選擇,我樣樣都想試,但無奈個肚真係搞唔掂,哈哈!大蝦火山包 $128⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️特別欣賞佢個汁係另上,因為佢個包係烘得好脆身,唔建議一次過林晒啲汁落去,如果唔係就會淋啤啤,想保持脆口,切出嚟點汁,口感更好。依到可見餐廳細節位諗得好周到,加分!再者佢個汁混和住滑蛋,香濃惹味,但唔會好口渴,令整個火山包味道上推高度更高層次,大蝦同青口各有三隻,味道鮮甜。另外,特別讚揚餐廳將蝦腸都清理乾淨,細心又加分!油酥餅 $28⭐️⭐️⭐️⭐️雖然口感上唔係特別酥脆,但呢個點火山包嘅咖喱汁簡直係無敵嘅組合!燒豬頸肉沙律 $58⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉份量頗多,$58來講絕對抵食,略嫌有點肥,雖然色水上較為孤寡,但味道上絕對冇影響,都係入味嘅,配上沙律,酸酸微微,清爽得來,減少膩滯嘅感覺。馬拉盞炒通菜 $50⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個菜先$50 ,會唔會太抵食?味道惹味可口,但唔會涸喉,通菜都好爽口新鮮,強烈推薦!沙雞肉串燒(2串) $22⭐️⭐️⭐️味道不過不失,正常發揮,但略嫌有啲細串,大胃王有啲唔滿足,哈哈哈!白雲酸辣鳳爪(6件)$18⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳係咪傻咗?$18仲要係冇骨!爽
選擇豐富多元 惹味新加坡菜
沙雞肉串燒(2串) $22
⭐️⭐️⭐️
白雲酸辣鳳爪(6件)$18
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳係咪傻咗?$18仲要係冇骨!爽口,味道酸酸甜甜,唔太辣,好開胃。
茉莉綠茶芝土奶蓋 一杯跟餐+$12
另一杯單叫+$24
⭐️⭐️⭐️⭐️
固定甜度,但唔會太甜,奶蓋濃厚,但唔係太稠身,一定唔夠專業台式飲品店咁出色,但都好味!
回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻