2022-06-27 1345 瀏覽
Ouiii。WeeeEat - 選擇超多嘅上海,四川菜 - 詠藜園四川菜館🌝Lunch雖然佢地個店名係四川菜館,但佢地嘅菜式亦都包羅萬有😍! 想講睇佢地嘅餐牌都睇咗勁耐,樣樣野都勁想試😝! 👱🏼‍♀️招牌擔擔麵$32佢地既擔擔面性價比幾高,雖然配料要分開叫,但面既份量亦幾多😍! 佢地既湯底非常之入味,芝麻醬嘅味道好濃郁,又種愈食愈想食既感覺~👱🏼‍♀️醉豬手$45其中一樣餐廳推介既食品,食豬手最驚佢仲有毛毛係到🥺, 不過佢地就冇呢個問題,都清得好乾淨! 不過個汁就偏鹹,同埋酒味唔算好重🥲👱🏼‍♀️酸辣湯鍋巴$84我自己本身好鍾意食酸辣湯😊,但第一次嘗試加埋鍋巴(即係飯焦)既配搭!開頭都驚好伏😂 但鍋巴浸咗落去個酸辣湯又出奇地好食,幾特別😳! 不過個酸辣湯就有啲失望,酸味太重,同埋比較稀,配料亦都比較少🥲!👱🏼‍♀️炸銀絲卷$20食落有d似平時食開嘅炸饅頭,但個表面可以炸得比較鬆脆一d 😟~不過佢地真係勝在選擇好多,啱晒成大班人一齊黎食可以試多d唔同既野~
[Hong Kong 🇭🇰- Wong Tai Sin]
🌝Lunch