上星期二約左幾個中學同學食生日飯,一行七人,本來係去第二度的,點知冇得訂位都算,還要兩間分店都坐唔到七個人,只可坐六個人或坐bar枱,臨急臨忙的情況下突然諗起呢度,於是即刻打嚟定枱,好彩都訂到枱,跟住就嚟左啦.價錢都算合理的.其實餐廳唔算大,但都有枱可以坐到七八個人的,坐坐下發現原來生日月嚟食可以送壽司蛋糕,跟住問仕應,佢就幫我地落單,呢度都幾多選擇喎,咩都有,任食兩個鐘,我們叫左好多嘢食,有魚生刺身,鍋物,炸物,壽司,手卷,燒物,沙律等等,每人可點一罐汽水,我們叫得最多應係炸天婦羅,不過其實落單及實際送嚟的係有點出入,可能佢冇就送第二款俾我地食啦.牛肉鍋都好好味呀,炸雞亦,番薯,炸蠔都好味,燒雞亦,三文魚都好味,坐坐下就開始好多人嚟,我諗食物及價錢都合理先有咁多人幫襯,我們叫左好多轉,咩都想試下.都係值得嚟的地方,壽司蛋糕都幾得意呀,仕應送嚟前會全場熄燈,然後拿個蛋糕過嚟,跟住點火,個蛋糕上面的蓮花會打開,有火係度噴出嚟都好靚呀.全晚都有好多枱有蛋糕送,雖然係幾片三文魚刺身,下面就係一個飯,但都算有心思的呀.

2010-04-27