星期六帶埋啲小朋友去觀塘買野,行到下午有點攰,想試下啲有新意既菜式,唔想又去茶餐廳。剛剛經過依間主打慢煮料理既餐廳,試下又無妨。進去時見到幾枱客既碟頭都份量十足,帶著啲小朋友就啱哂啦!叫咗個厚切豬扒配煙燻醬同番茄意大利麵,同埋個假日特級拼盤。我覺得個厚切豬扒慢煮過肉質幾稔,有肉汁得泥又幾香,小朋友都可以食到。個煙燻醬又幾襯,依個配搭夠香口啲小朋友好鍾意。仲有個意粉幾啱我個人口味,因為真係有蕃茄既酸味,好開胃。個假日拼盤先誇張,又有炸魚,又有漢堡扒,又有炸雞翼,仲有薯條!!我個仔到啲薯條雞翼就開心到拍手掌。小朋友通常都係好簡單。值得一讚既係幾款炸物都的確做得好好,食得出係新鮮炸既,調味又好有心思,用香茅去襯個炸魚我好鍾意,感覺有啲泰國風味,一啲都唔漏。炸雞翼俾我個仔食哂,佢話好好食喎。個薯條啲調味粉好正,又大條。一家大細泥食都唔錯架,個假日MENU都好多選擇,下次再泥試過!

2017-04-08
  • 厚切豬扒