2019-05-28
上次行去第三街無發現呢間嘢,但睇到好多media 報導,今次就特登去搵吓係邊兼幫趁吓。同朋友一齊去,我就叫咗招牌Hashtag, Barista 話係學咗cocktail 嗰種整法,入面會有檸檬同咖啡,飲落會酸甜酸甜咁,同行嘅朋友揀咗Dirty, 咁我就試下啦 # Hashtag 啦。喂係幾好飲喎,感覺係cold brew 咖啡加咗啲酸,但又離奇地夾,酸酸地甜甜地,又帶有咖啡味,係幾醒神,又幾特別,好似之前係清邁飲嗰隻橙味咖啡咁。朋友嘅Dirty 都唔錯,我試咗啖,咖啡味都好香吓。同場加映有個customized 嘅croissant, menu 上有幾隻包base 揀,再揀芝士,再揀配料。我哋揀咗croissant x cream cheese x avo x salmon. 全部都好新鮮,尤其個牛油果,結果岀嚟好食到朋友都讚不絕口。最後嗰張畀返credit 嗰位整得好靚分到三等份嘅朋友! 😂🥰