小妹第一次寫食評,平日都好懶食完就算,但今次因為避雨意外遇到嘅新店真係好值得分享!!鋪面偏新式,茶底揀左白牡丹(因為未飲過,又ok清香),可能夜晚兼唔算多客,幾岩我地一行四人慢慢傾計,服務員態度幾好冇趕人冇西口西面,又好主動幫我地換骨碟,搞到我地都有啲唔好意思講返啲食物,真心高汁,有豬潤燒賣腸粉沙翁果類懷舊點心(但今次冇叫haha)試左皮蛋酸薑蝦酥(好味平日好少見,應該算功夫菜?)、銀鱈魚煲仔飯、乳鴿(影都影切,被個fd食左-.-但好入味都有肉汁嘅)P.S.甜品好出色!!黑芝麻卷傳統野(終於唔洗去齋鋪先食到,入口即融feel到芝麻蓉,好推介!!)仲有個水果拿破崙,好驚喜,估唔到中式點心鋪會有得食,仲要唔欺場,鬆化又脆,同埋同埋鋪面嘅珍寶藍莓大到手指公咁(今次終於影得切)仲要係甜的今餐真係多謝落雨下次經過Yoho附近會再戰的.係一間對得住價錢同食物質素嘅點心鋪

今餐真係多謝落雨
2024-08-20