2020-05-06
一行四人行完山~之後就過嚟依度(有個朋友係呢度嘅常客 好鍾意食呢間 )泰式生蝦一共八隻 一人食兩隻~幾好食的 正常(不過窮人表示價錢有點貴😅😅)泰式明爐烏頭魚呢個有睇食評 話似冬陰功又幾好食推介⋯仲多咗一個東陰湯refill👍🏼但呢⋯本人口味嘅話就會食普通燒鳥頭 (有啲好笑嘅係問個姐姐要唔要反一反⋯佢話就咁食得⋯⋯但係圖片之中 半個魚頭係未熟的⋯⋯⋯,我哋梗係有反一反個魚頭)椰汁雞湯朋友係一個好鍾意飲湯嘅人 佢表示呢個湯好飲!椰汁好香~我覺得係似一個唔辣嘅冬陰功 但裏面啲雞係好難食🥱雪藏味好勁 剩返嘅都係啲雞塊👍🏼👍🏼燒豬頸肉嘩!平時唔愛食豬嘅(除咗韓燒個款)我都覺得呢個燒豬頸肉好好食!🥰🥰好香!但係我就鍾意點生蝦個汁~呢個要趁熱食 凍咗冇咁好食呀馬拉盞炒通菜冇乜特別 正常泰式炸蝦餅正常蝦餅乾炒雞河河粉好香口 好味~但係啲菜同雞就麻麻地所以呢間野本人係唔會建議食雞⋯啲雞好大雪藏味 好難食正常嘅芒果沙冰總結呢間野有啲嘢食係好食 有啲普通 依個人口味啦~中規中矩 對比價錢有啲貴…題外話:因為依家疫情影響 外賣有八折午餐都有折 咁就好抵食cover返😅
泰式生蝦
河粉好香口 好味~但係啲菜同雞就麻麻地
所以呢間野本人係唔會建議食雞⋯啲雞好大雪藏味 好難食
正常嘅芒果沙冰
總結呢間野有啲嘢食係好食 有啲普通
依個人口味啦~中規中矩 對比價錢有啲貴…
題外話:因為依家疫情影響 外賣有八折
午餐都有折 咁就好抵食cover返😅