餐廳: 鍾廚
資訊:

2017-10-19 1886 瀏覽
午餐約左媽媽飲茶,一直喜愛鍾廚一人餐,貪佢百鬆蚊頭盤到甜品樣樣有啲,唔洗諗。媽媽早到我叫佢叫住野食先,點知就出事啦........原來已經冇左一人餐!!!媽媽話知我唔鍾意食咁多肉,叫左啲冇咩肉嘅,睇一睇張單,全炸野咁濟......媽呀!好油膩,好,油膩,炸得唔好,表面成層油,成舊浸入喼汁到大清洗!味OK但真係太油!四喜烤夫,冇冬菇冇冬筍,烤夫入味,但太甜。珍珠雞正常,足料。蘿蔔糕,少辣微脆,OK!灌湯餃個湯好飲,好濃且甜,似煲翅啲上湯,一口氣飲左半碗,建議先飲湯先吉開個餃,餃皮一破,內餡油就滲出黎,湯變油膩。都係炸,甜版鹹水角,裡面係一堆栗子蓉,好甜。甜品熱食已經比較甜,仲係炸點,甜度真係不能咁高!食左半件放棄。一人餐可以避免唔擅長叫嘢食嘅人亂叫野食,今次食到我真係有兩聲咳,一人餐返黎啦好嗎!?
媽媽早到我叫佢叫住野食先,點知就出事啦........
原來已經冇左一人餐!!!

脆皮腐皮卷
味OK但真係太油!
上海四喜烤夫
四喜烤夫,冇冬菇冇冬筍,烤夫入味,但太甜。
瑤柱珍珠雞
珍珠雞正常,足料。
XO醬蘿蔔糕
蘿蔔糕,少辣微脆,OK!
灌湯餃
灌湯餃個湯好飲,好濃且甜,似煲翅啲上湯,一口氣飲左半碗,
建議先飲湯先吉開個餃,餃皮一破,內餡油就滲出黎,湯變油膩。
栗蓉南瓜酥
都係炸,甜版鹹水角,裡面係一堆栗子蓉,好甜。
甜品熱食已經比較甜,仲係炸點,甜度真係不能咁高!
食左半件放棄。

一人餐返黎啦好嗎!?
2017-10-18
5 分鐘 (堂食)
瑤柱珍珠雞
XO醬蘿蔔糕