2018-06-27
我其實係俾櫻花呢個名吸引咗而去試吓連本餐牌都係櫻花 (心心眼)今晩係平日嘅夜晚, 所以唔算多人, 坐得好舒服我哋坐咗喺吧枱, 可以一路欣賞師父嘅功父, 一路食師父仲好好咁催我哋食, 佢話佢一整好就要食, 唔好影咁耐, 因為舊壽司嘅温度經過佢隻手,仲有室温, 會不斷變化, 耐咗就冇咁好食架啦今晚我哋揀咗師父發板嘅HANA SET先來前菜有三味,從左至右有水髮菜, 用昆布做成,酸酸哋跟住係魚子, 好爽口牙這款希靈魚素魚子,因爲是純天然的魚子所以是白色,同平日普遍食開的金黃色完全不一樣,因為師傅加入醋調味,令彈牙的魚子的口感更加刺激豐富,名副其實的開胃前菜最右手面係岩石蛋, 配襯咗黑松露呢個係小長井華漣蠔, 在日本曾經得過奬, 體積細小但殻薄肉肥 , 入口鮮甜 , 同平時食法國蠔係兩種唔同嘅口感跟住係煙薰拖羅一上碟賣相已經好吸引, 打開蓋等煙霧逐漸散去,一陣鮮味撲鼻拖羅好新鮮,肉質肥美, 入口即滆佢哋好細心咁會不同菜式幫你換上不同嘅茶, 好貼心馬糞海膽, 顏色較淺, 但師傅話最高級的馬糞海膽是白海膽,比較罕見,食落幼滑香甜,實在是齒頰留香十日熟成hanatoro, 拖羅魚鮫, 魚味濃重, 口
連本餐牌都係櫻花 (心心眼)
今晩係平日嘅夜晚, 所以唔算多人, 坐得好舒服
我哋坐咗喺吧枱, 可以一路欣賞師父嘅功父, 一路食
仲有室温, 會不斷變化, 耐咗就冇咁好食架啦
今晚我哋揀咗師父發板嘅HANA SET
先來前菜有三味,從左至右有水髮菜, 用昆布做成,酸酸哋
跟住係魚子, 好爽口牙
最右手面係岩石蛋, 配襯咗黑松露
跟住係煙薰拖羅
一上碟賣相已經好吸引, 打開蓋等煙霧逐漸散去,一陣鮮味撲鼻
拖羅好新鮮,肉質肥美, 入口即滆
佢哋好細心咁會不同菜式幫你換上不同嘅茶, 好貼心
十日熟成hanatoro, 拖羅魚鮫, 魚味濃重, 口感肥美
夕張密瓜, 超甜
水玄信餅, 淡味, 底部有黑糖漿, 加上黃豆粉相配合
透明啫喱再加金箔點綴, 個賣樣靚到哩
ps. 走嗰時見到佢另外仲有日燒套房