餐廳: 靠得住粥麵小館 (克街)
資訊:

2005-04-18 9 瀏覽
原先想同foodking去生記食飯,點知一間唔憂做,兼且老闆眼尾都唔望下你,比盡白眼你睇話無位,我仲以為上黎搵工tim!把幾火轉去附近一間出名食肆!老實講,到今日我都唔知呢間野有乜靠得住,我同foodking伉儷一行三人order三碗粥,鮮牛柏葉粥,拆肉泥’x’粥及艇仔粥原本想要雞粥話賣晒,好奇怪,呢度竟然無滑牛粥,只有碎牛粥,唔通佢地唔識’醃’肉?粥底算是及格,但未至於咁出名,話無’師傅’,但我口乾得要命,我真係有d懷疑, 拆肉泥’x’粥既魚肉少得可憐,有時我諗d人話拆肉,係希望d魚細條都唔覺,畢竟原條魚上,大小立見,不過碗粥真係一d都唔’醒’, 所以我話碗粥有水準,艇仔粥就怪少少,竟然有燒鴨肉,但食唔到平常有既魷魚或者豬皮, 至於炒麵、咸肉粽、炸麵、魚膘併鯪魚球,我就唔知個咸肉粽有乜特別,仲要不能單外賣,怪, 炸麵唔夠脆就一早預左,總之呢餐算係見識過!