2018-01-24 419 瀏覽
之前見到朋友食水佬榮post啲相都好大份,平時同男朋友二個人一定食唔晒呢個海鮮盛宴,今次終於約到4條邊爐友陪我食。極力推介水佬榮辣味湯底啊!!!!!正到無朋友,唔係好食得辣既朋友都唔洗驚,有辣度可以簡,我本身都唔係好識食辣,小辣接受到,佢個湯底正到我飲左幾碗啊。除左湯底,佢啲海鮮同樣讚不絕口,因為真係好新鮮,睇住佢係個游水箱到撈出黎,上到鍋加湯,啲鮑魚啊、蟹、蝦全部都好生猛識郁,煮出黎個鍋勁鮮甜再加少少辣辣地,好惹味。佢呢個海鮮盛宴仲包左五款火鍋配菜,揀左響鈴卷啊雪花牛個啲火鍋例牌配菜。響鈴周圍都有無咩特別,但黎到水佬榮一定要叫,因為佢個湯底加海鮮太正,響鈴吸晒啲汁,不得了。個牛肉唔洗多講啦,睇相都知掂啦。