2019-04-20
餐廳:唐宮小聚 (尖沙咀)地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖落住大雨,都一樣要食野,呢個係一個天性,亦都特顯出我有幾鍾意食。為咗證明其實我真係已經不停去食野,我就一於比大家睇下我食得有幾癲!所以唔好再話我因為唔食野搞到塊面咁瘦🤷🏽♂️👽我真係係咁食架!落大雨嘅關係係尖沙咀嘅新港中心避雨,見到有間唐宮小聚,門口聽到話佢地上市8週年,所以就好奇望下餐牌,見到啲野食又唔係太貴,就同咗班friend去食下好西~肥牛叉燒 一開始以為係燒鴨胸,原來係叉燒😋成世人未食過咁腍身、入口即溶嘅叉燒,真係忍唔住食完一舊又一舊,又一舊,又一舊......黑金流沙 (彩繪生包)係可以用黑金自己畫野上去嘅流沙包😍又有得玩又有得食真係好正,估唔估得出畫咗啲咩呢😏估中無獎😂畫完店員再拎去蒸,係熱辣辣自製嘅流沙包,超級流...我指係流心嘅流😂😂😂搞到咬咗一啖就要係咁吸吸吸埋係咁流出黎嘅流沙LoL脆蝦雲吞另一款食得又睇得嘅芝士鮮蝦炸雲吞🧀外皮薄又脆,芝士仲要係拉絲果隻,仲要唔膩,係唔係望到啲相即刻好想食呢😏芝士蝦真係好好味呀媽咪~~冰鎮咕嚕最估唔到係食一餐飯竟然又有冰❄️又有火🔥,冰鎮咕嚕嘅咕嚕肉外冰內熱,仲要
地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖
黑金流沙 (彩繪生包)
脆蝦雲吞
冰鎮咕嚕
最估唔到係食一餐飯竟然又有冰❄️又有火🔥,冰鎮咕嚕嘅咕嚕肉外冰內熱,仲要好脆口,水果亦都係經低溫儲存再拎出黎,夏熱炎炎食呢個就岩哂😋
火焰菠蘿
仲有上到台就被點火,夠哂壯觀🥰一點火果下一定係全部人圍住佢黎拍片😂😂😂呢餐絕對係為打卡而食嘅一餐🤷🏽♂️有好腍嘅牛肉同甜甜菠蘿,芡汁比較濃味,岩哂鍾意重口味嘅你
白玉王鴿
BB鴿幼嫩多汁,脆皮啖啖肉🐦脂肪比例好少,上台嘅時候亦有吸油紙墊底,仲有手套比埋客人,非常細心
蛋黃魚皮
香港熱潮之一嘅蛋黃魚皮又點可以唔叫呢?蛋黃濃濃覆蓋係香脆嘅魚皮上面,每一啖都令我係到諗:如果有埋啤酒🍻就好😂同朋友吹水果陣食真係一流