閣樓的貓啡🫖coffee shop x meowmeow🐱溝埋吖笨香港地地少人多,總有一兩個想養貓之人不能養貓,貓咖的出現實在造福廣大市民;貓貓真的好可愛,大人細路都中意!位置毗鄰佐敦地鐵站🚉,上到地左邊就會見到有間賣精品雜貨店 ,掛滿可愛的貓狗圖樣,出售有機食品,貓糧狗糧、貓狗小食等;更上一層樓,就是Loft Cat-fe環境昨晚發夢夢到登上七色彩雲下就可以見到我夢中注定的「有圖喵」🐱喵~係店鋪內行到最尾就會見到有條彩虹🌈樓梯,牆壁上噴滿塗鴉,之後上到黎閣樓就見到圓軲轆巧打意的貓貓🐈‍⬛落地玻璃門好透光,開揚度十足,通過入口玄關位,員工態度都親切友善要先消毒雙手,貓咪和奴才健康是最重要‼️餐廳分成三區:水吧、貓咪休息居、用餐區枱與枱中間都有距離,貓貓全場走,是自由的貓托邦入場收費每位$80(大小同價),每位即時回贈$40 (可用作購買食物、飲品和貓條),手揸馴貓神器- 貓條🥖即蜂擁而至,小手肉緊捉住,真的被貓星人溶化了❤️仲有鈴鐺波波🔔都係佢地favourite,貓貓四方八面湧埋黎,召集食物輕食為主,食物方面有意粉小食例如意粉、雞翼和薯條等飲品有各式咖啡茶同水果特飲🍝蒜香肉醬意粉蒜香+辣

位置

食物

🍝蒜香肉醬意粉

蒜香+辣肉醬好濃好惹味
🐙墨汁肉醬意粉

墨汁黑媽媽,有海鮮味

灑上芝士絲🧀咸香可口的兩款意粉都煮得岩岩好,煙韌彈牙,食啖意粉摸一下貓貓

🍓草莓牛奶
就是韓國士多啤梨味牛奶🥛,加冰好味😋

🍋烏梅山楂桑葚檸檬茶
微酸開胃,夏天之寶

貓咖的貓咪都好痴人,如果係被主子揀中既天選之人仲可以獲得肉球按摩服務,今次我靜係睇,只能欲求不滿;溫馨提示:大家一定要記得幫牛牛摸肚!會發出咕咕的聲音…

支持小店,與貓貓共舞;下次見🥰