2017-07-05 1176 瀏覽
華嫂就聽得多啦,但係食都係第一次!今日十一點幾未夠十二點入到去,仲未洗等位,我地一坐低就開始要排籌啦,真係好好彩menu對我黎講都唔陌生嫁啦,做足功課我地叫左個招牌菠蘿包、招牌蛋沙律三文治同秘製撈米線。等左五分鐘,米線就黎左啦個賣相係唔錯既,睇落好足料。面頭見到有青瓜、午餐肉、紅腸、少少豬頸肉、芫茜同炒蒜。撈勻之後,食左啖米線先。米線有驚喜喎,佢係彈牙既、有少少咬口,未至於好淋,我中意。但整體黎講,對於哩碗米線,本身冇咩期望既我都失望。$42碗米線份量唔太多,係得啲紅腸同午餐肉哩啲我平時唔會食既唔健康食物,最尾我地都冇食到紅腸同午餐肉,剩曬係到,性價比一啲都唔高。雖然佢整體味道可以接受、青瓜好脆好甜、米線有咬口,但係哩碗米線我係唔會再嗌,都會同朋友講唔洗試。下次會試蕃茄湯!好啦!失望完,食個菠蘿包中和返先。個樣好吸引!個脆皮焗到好脆一口咬落去以為佢啲皮會好似其他菠蘿包咁跌到周圍都係,但哩個唔會!一大口食落去,係好食既!以為有甜有咸,會唔夾,但係佢意外地好夾,味道好得意、我覺得好食,係過關既。如果個蛋冇咁熟、係流心既,咁就仲正啦我平時係公司三文治既狂熱飯!哩個蛋沙律三文治都唔差喎!大大份
華嫂就聽得多啦,但係食都係第一次!

menu對我黎講都唔陌生嫁啦,做足功課

我地叫左個招牌菠蘿包、招牌蛋沙律三文治同秘製撈米線。

等左五分鐘,米線就黎左啦
觀塘限定 秘製撈米線
但整體黎講,對於哩碗米線,本身冇咩期望既我都失望。
下次會試蕃茄湯!

好啦!失望完,食個菠蘿包中和返先。
招牌菠蘿包
個樣好吸引!個脆皮焗到好脆

如果個蛋冇咁熟、係流心既,咁就仲正啦

招牌蛋沙律多士
我平時係公司三文治既狂熱飯!哩個蛋沙律三文治都唔差喎!
大大份之餘,仲有好豐富既餡料: 蕃茄、生菜、火腿同蛋沙律。
方包烘到金黃,唔會太硬,脆脆地,好食

一口咬落去啲蛋沙律吱曬出黎,好正。
雖然未至於令人驚嘆,但令人忍唔住一啖接一啖將佢清曬,未試過既值得一試!
今日食左三樣野,total$83 作為午餐係完全可以接受既!
overall真係唔明點解咁多人中意秘製撈米線
但另外兩樣的確可以一試既
2017-07-05
招牌菠蘿包
招牌蛋沙律多士
  • 招牌菠蘿包,招牌蛋沙律多士